+31 (15) 80.80.147 info@kunst-makelaar.nl

Ets / Aquatint – Love Forever (Valeri Chakalov / 1995)

275,00

Beschrijving

AFGEPRIJSD! Ets/ Aquatint (55/109) 'Love Forever' van Valeri Chakalov* uit 1995 in gouden Lijst. Signatuur: rechtsonder. Stuk is zeer netjes! Afm. incl. Lijst (B x H x D) ca. 68 x 5 x 79 cm. We hebben meer Kunst, maar ook Meubels, Klokken, Beelden, e.d.: bekijk meer advertenties. Aanschaf-/ taxatiewaarde €1.500. Vraagprijs, bieden vanaf €200.

Verbum: valerie, chakalov, ets, etsing, aquaprint, aquatint, waterprint, waterverf, love, forever, liefde, altijd

Locatie: Delft. Verzenden/ bezorgen binnen Nederland kan vaak heel voordelig! Elders in de wereld is ook mogelijk, vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Kunst-Makelaar [.NL] - onderdeel Umecom B.V., Makelaar in Roerend Goed - bemiddelt in de verkoop van Kunst & Antiek. Ook uw verkoop uitbesteden? Liefhebber van oude Meubels, Klokken, Beelden, Schilderijen, e.d.? Kijk op de website voor informatie en aanbod.


Valerie Chakalov* (Geboren 1957) - Werd voornamelijk beïnvloed door het kenmerkende culturele milieu van de jaren zeventig. Conceptualisme wordt vaak gezien als een reactie op het minimalisme en de toonaangevende kunstbeweging van de jaren zeventig, waarbij de grenzen van de kunst met zijn revolutionaire kenmerken worden uitgedaagd.

De bewegingen die erin slaagden, waren allemaal representatief voor een sterk verlangen om de kunstwereld te ontwikkelen en te versterken, als reactie op de spanningen van de vorige jaren zestig. Proceskunst vertrok uit het conceptualisme, met enkele van de meest cruciale aspecten ervan, maar ging verder in het creëren van mysterieuze en experimentele artistieke reizen, terwijl Land Art de creatie naar buiten bracht en vroege filosofieën van milieubewustzijn initieerde. In Duitsland kreeg de schilderkunst voor expressieve figuren voor het eerst een nieuwe kans sinds het verval van het abstract expressionisme bijna twee decennia, het genre herwon zijn onderscheid door de penseelstreken van Gerhard Richter, Anselm Kiefer en Georg Baselitz.

De meeste van de veelgeprezen kunstenaars uit de jaren zestig, die succes en bekendheid hadden verworven, behielden hun status in de jaren zeventig. Andy Warhol was een prominente figuur in die twee decennia en begon in de jaren zeventig te experimenteren met het uitgeven van films en tijdschriften, waarbij hij zich bezighield met een platformonafhankelijke activiteit die geen enkele andere beeldend kunstenaar van een dergelijke standaard eerder had ondernomen. Door dit te doen, verzekerde hij zijn status als beroemdheid. De Arte Povera-beweging, die in Italië opkwam, kreeg in de jaren zeventig wereldwijde onderscheiding en leidende figuren als Jannis Kounnelis, Mario Merz en Michelangelo Pistoletto werden geprezen.

Extra informatie

Afmetingen 68 × 5 × 79 cm