+31 (15) 80.80.147 info@kunst-makelaar.nl

4-Luik / Acryl op Linnen (Willem van Veldhuizen / 2000)

16.900,00

Beschrijving

AANBIEDING! 4-Luik / Acryl op Linnen van bekende Nederlandse kunstenaar Willem van Veldhuizen*, getiteld "Uitzicht op Tuin" (2000). Signatuur: achterzijde. Staat: zeer Goed! Afm. grootste, incl. Lijst (B x D x H) ca. 40 x 4 x 155 cm. Aanschafwaarde: €40.840 / taxatiewaarde: €60.000 (zie Apresa-rapport). Vraagprijs, bieden vanaf €12.500.

Verbum: willem, wim, veldhuizen, schilderij, olieverf, acryl, doek,
linnen, canvas, vaas, venster, terras, tuin, vijver, 4-luik, vierluik

Locatie: Delft. Verzenden/ bezorgen binnen Nederland kan vaak heel voordelig! Elders in de wereld is ook mogelijk, vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Kunst-Makelaar [.NL] - onderdeel Umecom B.V., Makelaar in Roerend Goed - bemiddelt in de verkoop van Kunst & Antiek. Ook uw verkoop uitbesteden? Liefhebber van oude Meubels, Klokken, Beelden, Schilderijen, e.d.? Kijk op de website voor informatie en aanbod.


Willem van Veldhuizen* (Rotterdam, 1954) - Na de middelbare school in Krimpen aan den IJssel, studeerde Van Veldhuizen van 1972 tot 1977 aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam samen met o.a. Frank Dam, Jos Looise en Anton Vrede. Van 1991 tot 2005 werd Van Veldhuizen vertegenwoordigd door kunsthandel Loek Brons. Sinds 1992 werd zijn werk praktisch elk jaar geëxposeerd op de TEFAF in Maastricht. De compositie van Van Veldhuizens schilderijen is in het algemeen opgezet volgens een vast patroon.

Van Veldhuizen verklaarde in 2005: "Het bovenste, smalle gedeelte van het doek toont de achterwand of een glazen wand, waardoorheen een tuin of een stedelijk landschap zichtbaar is met op de voorgrond een groot vloeroppervlak. De werkelijkheid van het gebouw of van de wereld daarbuiten weerspiegelt zich in de vloeren. Het achterste gedeelte is tot in precisie geschilderd."

Van Veldhuizen is geïnspireerd door moderne meesters als Mark Rothko, en voelt zich verwant met 17e-eeuwse Nederlandse architectuurschilder Pieter Jansz. Saenredam. Saenredam is op verschillende manieren in het werk van Van Veldhuizen te vinden. In de museuminterieurs, die hij schildert, verwijst hij vaak naar zijn favorieten in de kunst, zoals onder andere Michelangelo, Picasso, Man Ray, Barnett Newman, Gerrit Rietveld en Le Corbusier. Naast schilderen heeft Van Veldhuizen zich bekwaamd in het modeltekenen en video. Zijn werk bevindt zich in diverse particuliere en museale collecties.

Extra informatie

Afmetingen 40 × 4 × 155 cm