+31 (15) 80.80.147 info@kunst-makelaar.nl

Olieverf op Doek / Getiteld 17-06-93 (Hans Klein Hofmeijer)

325,00


Beschrijving

AANBIEDING! Olieverf op Doek, getiteld "17-6-93" (een verwijzing naar tijd) van Hans Klein Hofmeijer* (1993). Gesigneerd: achterop Doek. Staat: zeer Netjes. Afm. (B x H x D) ca. 120 x 2 x 101 cm. We hebben meer van Klein Hofmeijer, maar ook anderen, enz.: bekijk meer advertenties. Aanschafwaarde (aantoonbaar): €1.190. Vraagprijs, bieden vanaf €250.

Verbum: olieverf, doek, linnen, canvas, schilderij, hans, klein,
hofmeijer, hofmijer, hofmeier, 227b, abstract, bewustzijn, plaats, tijd

Locatie: Delft. Verzenden/ bezorgen binnen Nederland kan vaak heel voordelig! Elders in de wereld is ook mogelijk, vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Kunst-Makelaar [.NL] - onderdeel Umecom B.V., Makelaar in Roerend Goed - bemiddelt in de verkoop van Kunst & Antiek. Ook uw verkoop uitbesteden? Liefhebber van oude Meubels, Klokken, Beelden, Schilderijen, e.d.? Kijk op de website voor informatie en aanbod.


J.H.M. Klein Hofmeijer* (Tilburg, 8 augustus 1957) - Volgde in de avonden de opleiding vrije schilderkunst en monumentale vormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunst St. Joost te Breda. Binnen dat instituut is in die jaren veel aandacht voor het fundamentele schilderen, met name voor de Amerikaanse schilder Robert Ryman. Klein Hofmeijer studeert in 1979 in beide studierichtingen met lof af.

De eerste jaren maakte hij zwarte werken omdat alle kleuren zich in het absorptievermogen van zwart bevinden. Eerst kwam daar later de bloedrode kleur maroon uit voort als een vertaling van het fysieke en het lichamelijke en het vergeestelijkte blauw. Naast kleuren, gaat het hem om de betekenissen die je specifiek aan het beeld kan geven. Zijn contemplatieve tekeningen monden veelal uit in organische, dierlijke vormen. In zijn atelier onttrekt hij zich van sociale contacten, economische systemen en ruis. Zoals wijlen Jan Hoet zei: 'De positie van de kunstenaar is aan de rand der dingen’.

In 2018 verscheen in De Pont Museum in Tilburg, ‘Artefact’ nr.953- Gapingen van mijn geest’ een boekuitgave van Klein Hofmeijer. Zijn werk is onder andere vertegenwoordigd in de collectie van het Noordbrabants Museum in ‘Hertogenbosch’.

Extra informatie

Afmetingen 120 × 2 × 101 cm
error: COPYRIGHT © UMECOM GEBRUIK VERBODEN!