+31 (15) 80.80.147 info@kunst-makelaar.nl

Olieverf op Doek / Hitsige Tijger (Maarten Vellinga / 1994)

895,00


Beschrijving

Origineel stuk van bekende Nederlandse kunstenaar Maarten Vellinga*, Olieverf op Doek: ‘Hitsige Tijger’ uit 1994. We hebben in totaal ca. 12 werken van deze Schilder: bekijk meer advertenties. Afm. incl. Lijst (B x D x H) ca. 62 x 4 x 73 cm. Aanschaf-/ taxatiewaarde: €1.500. Doek is in zeer goede staat. Getoond de Vraagprijs, bieden vanaf €650.

Locatie: Delft. Verzenden/ bezorgen binnen Nederland kan vaak heel voordelig! Elders in de wereld is ook mogelijk, vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Kunst-Makelaar [.NL] – onderdeel Umecom B.V., Makelaar in Roerend Goed – bemiddelt in de verkoop van Kunst & Antiek. Ook uw verkoop uitbesteden? Liefhebber van oude Meubels, Klokken, Beelden, Schilderijen, e.d.? Kijk op de website voor informatie en aanbod.

Zoektags: maarten, vellinga, schilderij, rood, geel, lila, blauw, kleurrijk, tijger, hitsig


Maarten Vellinga* – 1955-2018. Vellinga was niet alleen een Nederlandse kunstenaar maar had voor een ‘eenvoudig’ particulier een imposante kunstverzameling opgebouwd en het bijzondere was dat hij al die kunstwerken thuis had staan en dat hij zijn appartement eenmaal per jaar openstelde. Maarten genóót van het leven, hij zoog het op. Hij genoot van de vrouwen, hij reisde de wereld over, van Giethoorn tot Zanzibar, van Amsterdam tot de Antillen (meermaals), van Venetië tot Dubrovnic en overal stortte hij zich op streekproducten, eetbaar, vloeibaar en aaibaar.

Vellinga werkte 3 jaar voor bekende reclamebureaus voor hij in 1981 zijn eigen bureau startte. Het bureau groeide uit tot een succesvolle onderneming waardoor management meer tijd opslokte dan toepassing van zijn eigen creativiteit. 15 jaar later verkocht hij het bureau en schiep de ruimte om in een inspirerende omgeving ideeën te ontwikkelen. Zijn liefde voor de schilderkunst werd geïnspireerd door Wassily Kandinsky (Blaue Reiter periode). Al snel voegde hij zijn eigen stijlelementen daaraan toe en vonden zijn werken hun weg naar de USA, Frankrijk, Duitsland en Engeland. Daarnaast was hij secretaris van de Stichting Art of Help die nationale goede doelen ondersteunt.

error: COPYRIGHT © UMECOM GEBRUIK VERBODEN!